Call for backup to the blogging community
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 7:05 am
Readers of this blog might have noticed that I am not getting a lot done in the last couple month. This has partly to do with the birth of my wonderful little daughter. The other part that I didn’t talk about yet, because it is very personal and


The Daily Grind: What’s your favorite World of Warcraft memory?
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 8:00 am
Eleven years is a long time to cast one’s recollection lines back into the memory pool, but several moments from the initial launch of World of Warcraft remain firmly embedded in my mind. I’ll always remember the chaos of those initial weeks, my first steps as a Dwarf Hunter, and the joy that this game I’d been anticipating for three [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.Scrisori…
Posted by Intamplari de dimineata! [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 7:03 am
Înainte de a merge mai departe şi de a încerca să-ţi dau lămuririle indispensabile pentru înţelegerea corectă a fenomenului, mă văd nevoită să-ţi dau unele lămuriri preliminare.

Aceste reînceperi, ocolişuri, reveniri, răsuciri, adânciri, pe scurt pălăvrăgeli fără miez pe care le vei regăsi, mă tem, în toate scrisorile mele, nu fac parte din Zeitgeist. Acesta e un cuvânt nemţesc, obişnuit în nemţeşte dar în româneşte pretenţios, pe care îl folosesc aici pentru a mă da cultă.

Obiceiul ăsta s-ar putea să fi dăinuit şi în vremea ta, că nu e tocmai ceva nou nici în vremea noastră. Prin urmare îmi închipui că nu sunt nici prima femeie pe care o auzi folosind cuvinte compuse, în limba lui Heidegger şi a Hannei Arendt, şi nici ultima. Menţionez în treacăt şi fără legătură cu ceva anume pasiunea extraconjugală a marelui filozof german din Pădurea Neagră pentru frumoasa lui elevă evreică, la rândul ei o gânditoare cu ochi focoşi. Deşi dacă mă gândesc mai bine, poate că are totuşi legătură cu spiritul timpului, mai ales dacă se va nimeri să citeşti câteva extrase din corespondenţa lor, semi-tragică, palpitantă, ca orice iubire, mă tem.

Iubirea mai există oare pe vremea ta?

Zeitgesit înseamnă spiritul timpului în nemţeşte, precum şi titlul unui documentar infantil apărut în 2008, ai cărui autori încercau să ne convingă că deşi toţi oamenii sunt şi au fost dintotdeauna proşti beton, ei sunt opusul, astfel încât deşi părerile tuturor oamenilor ai tuturor timpurilor au fost greşite, ale lor, slavă Tatălui şi Fiului şi sfântului Duh, sunt corecte.
Asta e un soi de halucinaţie colectivă care, ea, chiar face parte din spiritul fanfaron al timpului.

Nu aş vrea să crezi însă că dau vina pe el, pe bietul Zeitgeist F., pentru păcatele mele, inclusiv ciudăţeniile de stil. Nu. Mă tem că astea îmi aparţin şi că, vrând nevrând, va trebui să te obişnuieşti cu ele ca făcând parte inevitabilă din viaţă: în cazul nostru, din natura mea care scriu şi din răbdarea ta care citeşti; în cazul mai general-valabil al universului, din natura lui întortochiată, spiralată, plină de mistere şi parfumuri.

Ergo.

Aş vrea înainte de toate să-ţi spun că obsesia viitorului este una din obsesiile care a caracterizat epoca despre care îţi vorbesc, cea în care am văzut şi văd în continuare lumina zilei, pe timpul zilei desigur şi nu al nopţii când văd lumina vecinului noctambul menţionat în scrisoarea precedentă.

Dar să-l lăsăm să-şi frigă creierii în continuare la becul ăla de 200 de waţi şi să ne vedem mai departe de ale noastre.

Înaintea noastră, adică a mea şi a celor din vremea mea, pe oameni îi durea în cot de viitor. E suficient să citeşti Biblia de la Bucureşti din 1688, am dat un exemplu la nimereală şi mergând pe ideea că ai citit-o de mult într-o pauză de ţigară, dacă desigur se mai fumează pe vremea ta, şi tind să cred că da, căci plăcerile, din fericire, dăinuie, ca să ne dăm seama că pe timpul lui Cantacuzino, pe român îl durea în cot de măreţul viitor.

Folosesc aici cuvântul român în sensul lui obişnuit, de om. A fost şi probabil este în continuare o trăsătură puternică de caracter a românului (aşadar a mea ca şi a ta, căci mă tem că, deşi în principiu accept că orice e posibil în viitor, am în acelaşi timp o bănuială că româna va rămâne aceeaşi limbă de uz intern indiferent câte veacuri o să mai numere cei care îşi dau osteneala să numere veacuri) să îşi închipuie că lumea începe şi se termină cu el şi că priveliştea lui de la fereastră este singura posibilă.

Trist, fireşte. Şi pe de altă parte, s-o recunoaştem dragă prietene, destul de comic.

Subliniez încă odată folosirea termenului de român în sensul lui obişnuit de om, căci din câte îmi pot da eu seama de aici de la fereastra mea, gândirea antropocentrică, pornind de la un punctuleţ imaterial, pâlpîitor ca o lumânare într-o zi de noiembrie, conştient de sine (zice eu în orice caz), ţanţoş, palavragiu, ros până la os de propria lui importanţă, nu este ceva specific naţional, ca folclorul sau mititeii, ci cu un caracter mai degrabă internaţional sau chiar general uman.

Dar să nu mă îndepărtez prea tare de la ideea de viitor. Oricât o vom căuta în izvoarele scrise şi nescrise pe care le-au lăsat înaintaşii noştri până acum vreo două sute de ani, nu o vom găsi, cel puţin nu în forma ei actuală, când măreaţă şi triumfală, când sordidă şi mecanică. La ei viitorul nu apărea decât rarissim, prin vreo profeţie, şi implica de obicei invazii de lăcuste, inundaţii catastrofale, pucioasă, incendii, amurgul zeilor, urmat, imediat după, de manifestarea Noului Ierusalim.

Era un final în coadă de peşte de cea mai bună calitate, după capul meu desigur, dar se vede treaba că generaţiilor apărute după revoluţia industrială, odată cu acumularea de capital şi fiţe, nu le-a mai convenit. Aşa a apărut ideea de viitor, care până în zilele noastre făcuse deja progrese remarcabile, uluitoare chiar aş putea zice, fără teamă de exagerare.

Astfel, încă de când au aflat că îţi scriu, prietenii m-au asaltat cu întrebările:

Şi cum e în viitor?

E totul doar tehnologie şi realitate virtuală?

N-aveam chef să încep o discuţie despre inepţia acestei formule. În zilele noastre dacă-i atragi atenţia cuiva că spune inepţii, nu eşti văzut cu ochi buni. Asta s-ar putea să fi rămas la fel şi în zilele tale.

S-a întors cumva omenirea la comuna primitivă?

E ca în Ray Bradbury?

În Chuck Palahniuk?

În Michel Houellebecq?

Aici fiecare înşira cele câteva romane ştiinţifico-fantastice şi de critică a societăţii postmoderne în vogă, căci imaginaţia populară e stăpânită ca întotdeauna de vechile stereotipuri, în costume Lycra de Superman sau cu sâni imenşi ca Venus din localitatea aia din Austria care nu-mi vine în cap (vezi manualul de istorie de clasa a V-a, ediţia 1972).

Ce le-aş putea răsunde prietenilor mei?

Că viitorul nu există?

Tu ştii mai bine ca mine ce ar trebui să le răspund.

Pe mâine, prietene.

Căci, ca toate femeile, bineînţeles că mă contrazic de la mână până la gură.

Cu drag, aceeaşi.


Despre Tango si originile sale
Posted by Intamplari de dimineata! [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 6:56 am
Astazi vom vorbi despre unul din dansurile mele preferate , si anume :Tango-ul. Originile sale sunt misterioase, insa stim cateva lucruri cu siguranta: a aparut in secolul al 19-lea in America Latina, mai specific in Buenos Aires, Argentina.

Se spune ca cei care l-au practicat primii au fost imigrantii si clasa muncitoare argentiniana, sugerand astfel un motiv pentru pasiunea care vibreaza din acest stil de dans! Este preferatul meu, mai ales pentru ca se practica oarecum intr-o imbratisare, care variaza in functie de stilul de tango, de viteza si de emotie pe care cuplul doreste sa o emane.

Un dansator bun de tango, se lasa dus de vibratiile muzicii , intocmai, imitand viteza si emotia pe care aceasta o transmite! Exista dupa cum spuneam, diferite stiluri, spre exemplu tango-ul care presupune acea imbratisare in care partenerii isi arcuiesc spatele pastrand o oarecare distanta intre ei, cu exceptia soldurilor care raman lipite unul de altul! In tango-ul argentinian, piepturile dansatorilor sunt apropiate, pastrandu-se o distanta intre soldurile celor doi. In mare parte , desi de-a lungul timpului, instructorii au reusit sa impuna anumite elemente, pentru a putea preda mai usor amatorilor si dansatorilor profesionisti, se pune ca tango-ul este improvizatie si creativitate!

Cei dintre voi care doresc sa se initieze in tainele  acestui minunat dans, pot beneficia de cursuri dans Bucuresti, in cadrul numeroaselor scoli de dans din capitala. Recomandarea noastra este Academia de dans Triumph Dance Academy, unde puteti beneficia de experienta profesionala a lui Iulian Panait - dansator profesionist, dublu campion national, dublu vicecampion national si reprezentant al Romaniei la trei Campionate Mondiale de dans sportiv! De asemenea ii puteti incuraja pe cei mici inscriindu-i la cursuri dans copii, in cadrul aceleiasi academii!

De-a lungul scurtei dar tumultoasei istorii a tango-ului si a stilurilor de dans derivate din acesta, s-au remarcat cateva nume dintre care amintim si va invitam sa va documentati despre Carlito si Rosa Perez, un cuplu legendar , proprietari ai clubului Sunderland din Buenos Aires, de la care se crede ca  aproape toti castigatorii campionatelor mondiale de tango, au luat lectii!
Pe curand!BB69 - Yeah! Science B*tch!
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 3:00 am
Welcome to the continuing monthly EVE Blog Banters and our 69th edition! For more details aboutwhat the blog banters are please visit the Blog Banter page.Because of Space-MagicCCP sometimes get stuck between a veldspar 'roid and a hard place when they


Jeff Edwards' Conversation with Signal Cartel
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 12:45 am
Not quite two weeks ago, Jeff Edwards dropped by Signal Cartel comms to talk with us about his Fountain War book project. I have been meaning to write this post up since then but...blame RL for getting in my way. Anyway, several Signal folks and friends


Sony PlayStation 4 sales speed past 30 million
Posted by Engadget RSS Feed [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 1:22 am

In just over two years Sony's sold over 30 million PlayStation 4s. That tally was 20.2 million in March, and now ahead of the busy holiday shopping season we have word from the Japanese tech giant that it's sold through more than 30.2 million consoles to some 124 countries and regions globally. That's roughly 1.25 million consoles per month since then, as of November 22nd. Impressive! Of course, Microsoft announced that the Xbox One was the number one-selling console in October recently, and that Halo 5 was the best selling game last month, but as per usual didn't give out any hard numbers.
YEAH https://t.co/avr4o4WjKo
Posted by [HTML][XML][PERM][FULL] on 25 November 2015, 12:31 am
YEAH https://t.co/avr4o4WjKo


How would the game be without Goons?
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 9:00 pm
If you listened to the speech of the Evil One sending his minions to Cloud Ring for their final stand against the unstoppable menace of PH, TEST and BNI, you probably heard that they are doing it to save EVE too. Goons are sharing this sentiment and


Stalking Probe Patrol
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 9:30 pm
I've been watching Probe Patrol for some time now. At first it was just a tower with few ships at it. It's a 100 member corp so there's bound to be some activity. Most of them are active in US timezone, so it's perfect. I can get a kill without risking


Tried to get the dogs to LOOK out of the fence-spy-hole, but when they knew it was me, they used their NOSES. Cute! https://t.co/z7QGvpAfhY


I just heard someone refer to EVE Online as the oldest MMORPG in the world…. because it started in 2003.


Jessica Jones was a tough road with a very annoying – and really creepy – villain. Poor writing for him. Otherwise, excited to see more!


Camp of the Broken Butterfly Wing
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 6:29 pm
Clever girls. He was right in one respect. Girls are extremely clever. However, he was wrong in another. The Eve demographic being what it is, more likely it was a bunch of men toying with their mid life crisis that had just pulled the rug from under the


Proposal: SOE
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 7:39 pm
The Sisters of EVE (SoE) … [visit site to read more]


MapleStory goes back to basics with its Reboot world
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 6:30 pm
The Reboot world is a new way to experience MapleStory, or perhaps an old way to experience it in a new way. It’s a chance to start fresh, but also a chance to take on a new sort of challenge in the game. Players on the Reboot world will be facing harder monsters along with bigger rewards for slaying them, [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.You can grind some event tokens in TERA from now through January 12
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 7:00 pm
TERA’s new Brawler class debuts on December 8th. Starting today, the fantasy MMO is running an event called Brace for Impact that celebrates the “life and times of Marda, the original brawler.” Yeah, I have no idea either, it’s probably some lore thing. In any case, you can complete event-exclusive achievements to grind Marda’s Gold and Marda’s Steel, which can [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.The Stream Team: Back to everyday questing in EverQuest II
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 7:55 pm
With so many festivals, events, and now the expansion, MassivelyOP’s MJ hasn’t had time to focus any on the core game of EverQuest II. And with two toons in their 40s, there is certainly plenty of stuff to do. She could travel to Steamfont and continue the Golden Path, adventure in the jungle of The Feerrot, dodge molten rock in [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.Massive Debris Field
Posted by evebloggers.com [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 4:49 pm
All good things must come to an end, as the saying goes. Nothing in life is permanent. Change is perhaps the universe’s only constant. Even us capsuleers and other infomorphs can’t last forever, regardless of how hard we may try. It’s to


That Ghost in the Shell shooter is coming to Steam
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 4:30 pm
The nominees for this year’s most ridiculously long game title are as follows: Ghost in the Shell: Stand Alone Complex – First Assault Online. Actually that’s it, there’s just one nominee, because who in their right mind slaps a game with such a lengthy moniker? Nexon does, apparently, and it wants you to know that GitS:SAC-FAO (sorry, I’m not typing all [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.Elite Lord of Alliance launches today with promotional giveaway
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 5:00 pm
How elite are your alliance lords? If you answer that question with a bewildered stare and a phrase that rhymes with “cut the truck,” that is entirely fair. But Elite Lord of Alliance (or ELOA if you’re into the whole brevity thing) launches today, and it may be assumed that the alliance lords in that game are quite elite. Very [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.Free EverQuest II server transfers available in December
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 5:30 pm
With the big EverQuest II server merges all wrapped up, Daybreak is delivering on its promise of offering players free transfers between the Halls of Fate, Skyfire, Maj’Dul, and even Antonia Bayle servers. Now is the chance for players to meet up with friends, consolidate characters in one place, or just strike out somewhere new. Every character will receive a free, [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.WildStar is running a double XP ‘X-plosion’ starting November 27
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 6:00 pm
What will you be doing on November 27th? If you’re me, you’ll be scarfing up leftovers, playing Star Wars: Battlefront, and looping that Finn TV spot over and over again just to hear John Boyega go wooo at the end. If you’re a WildStar fan, on the other hand, you should probably be availing yourself of some double XP. The “X-Plosion” [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.Playdate: 'Mario Tennis Ultra Smash' and board games with animals
Posted by Engadget RSS Feed [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 5:30 pm

Ah, Thanksgiving -- the perfect time to relax with your family and play something slow, wholesome and casual. Nintendo, it's your time to shine: join us as we check out Animal Crossing Amiibo Festival and Mario Tennis Ultra Smash on Wii U to see which game better compliments a gluttonous holiday meal. We'll be streaming at 6PM Eastern / 3PM Pacific right here in this post, on the Engadget Gaming homepage and, if you want to join us in chat, at Twitch.tv/Joystiq. And yes, it's okay to vent your Amiibo shopping frustrations here. This is a safe space, friends. We understand.
Marvel Heroes invites you over for some Thanksgiving and Magik
Posted by Massively Overpowered [HTML][XML][PERM][FULL] on 24 November 2015, 2:30 pm
Just because it’s a holiday week doesn’t mean that Marvel Heroes is going to call it a day and go eat a ton of turkey. On the contrary, the superhero title has added its 53rd hero, Magik, to the roster and is hosting a Thanksgiving event. Magik was the result of a fan vote for a new character and is [...]


This article was published by the word-wranglers at Massively Overpowered. Please review our terms of use for feeds.· Older Entries >>

Show: [ALL] [NEWS] [BLOGS] [PODCASTS]

Updated Today:
A Green Mushroom [HTML] [XML] [FULL]
Engadget Gaming [HTML] [XML] [FULL]
Eve Bloggers [HTML] [XML] [FULL]
Massively Overpowered [HTML] [XML] [FULL]
mmocam! [HTML] [XML] [FULL]
Reign of Gaming [HTML] [XML] [FULL]
Tide's Horizon [HTML] [XML] [FULL]
Updated this Week:
Chimps in Space [HTML] [XML] [FULL]
Mystic Worlds [HTML] [XML] [FULL]
Tobold [HTML] [XML] [FULL]
Van Hemlock [HTML] [XML] [FULL]
Welshtroll [HTML] [XML] [FULL]
Updated this Month:
Bioware TOR Dev Blog [HTML] [XML] [FULL]
Gestalt Mind [HTML] [XML] [FULL]
Lets Not Have a Breakdown [HTML] [XML] [FULL]
Morphisat's Blog [HTML] [XML] [FULL]
Raph Koster [HTML] [XML] [FULL]
Troll Racials are Overpowered [HTML] [XML] [FULL]
Zen of Design [HTML] [XML] [FULL]